test case

Discussion on computers, ROMS installation and compiling

Moderators: arango, robertson

Post Reply
Message
Author
thaitlhp
Posts: 15
Joined: Thu Apr 05, 2018 6:34 pm
Location: Ha Noi University Sience and Technology, Vietnam

test case

#1 Post by thaitlhp » Mon Dec 03, 2018 10:15 am

hi everyone,
I am a new leaner of Roms.I run the oceanS after,and I got the problem :
./oceanS < ROMS/External/sediment_test_chan.in
...
Output/Input Files:

Output Restart File: ocean_rst.nc
Output History File: ocean_his.nc
Output Averages File: ocean_avg.nc
Output Diagnostics File: ocean_dia.nc

READ_PHYPAR - Grid 01, could not find input file: ocean_bry.nc
Found Error: 04 Line: 5933 Source: ROMS/Utility/read_phypar.F
Found Error: 04 Line: 153 Source: ROMS/Utility/inp_par.F
Found Error: 04 Line: 111 Source: ROMS/Drivers/nl_ocean.h

Elapsed CPU time (seconds):


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dynamic and Automatic memory (MB) usage for Grid 01: 100x3x20 tiling: 1x1

tile Dynamic Automatic USAGE

0 0.96 0.17 1.13

TOTAL 0.96 0.17 1.13

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ROMS/TOMS - Output NetCDF summary for Grid 01:
Found Error: 04 Line: 350 Source: ROMS/Utility/close_io.F

ROMS/TOMS - I/O error ............... exit_flag: 4


ERROR: I/O related problem.

lalvarez
Posts: 104
Joined: Wed Feb 03, 2010 6:59 pm
Location: Universidad Autonoma de Baja California Sur

Re: test case

#2 Post by lalvarez » Tue Dec 04, 2018 12:13 pm

Hello

You need to do the boundary files of your domain

thaitlhp
Posts: 15
Joined: Thu Apr 05, 2018 6:34 pm
Location: Ha Noi University Sience and Technology, Vietnam

Re: test case

#3 Post by thaitlhp » Sun Dec 16, 2018 9:52 am

lalvarez wrote:Hello

You need to do the boundary files of your domain
thanks for your replies :P :P :P
now i run sediment by oceanS
Program received signal SIGSEGV: Segmentation fault - invalid memory reference.

Backtrace for this error:
#0 0x7F2AA2924E08
#1 0x7F2AA2923F90
#2 0x7F2AA226B4AF
#3 0x436659 in read_phypar_
#4 0x406A8C in inp_par_
#5 0x403481 in __ocean_control_mod_MOD_roms_initialize
Segmentation fault (core dumped)
and i run oceanG again:
mpirun -np 4 ./oceanG ROMS/External/sediment_test_chan.in
--------------------------------------------------------------------------------
Model Input Parameters: ROMS/TOMS version 3.7
Sunday - December 16, 2018 - 4:28:40 PM
--------------------------------------------------------------------------------
At line 303 of file read_phypar.f90At line 303 of file read_phypar.f90
Fortran runtime error: Index '1' of dimension 1 of array 'istvar' above upper bound of 0
i saw your post about this problem but i don't know how to fix it.
please help me! thank you so much!
Attachments
sediment_test_chan.in
(48.6 KiB) Downloaded 54 times

jcwarner
Posts: 815
Joined: Wed Dec 31, 2003 6:16 pm
Location: USGS, USA

Re: test case

#4 Post by jcwarner » Tue Feb 12, 2019 1:32 am

sorry i did not get back to you on this earlier.
i am using coawst, which i just updated to the latest roms into our system, and this test case works.
The i saw what you were doing:
./oceanS < ROMS/External/sediment_test_chan.in
Sorry but you need to point to the ocean.in! well, now it is called roms.in so try this:

./oceanS < ROMS/External/roms_test_chan.in

let me know if that works.
-john

thaitlhp
Posts: 15
Joined: Thu Apr 05, 2018 6:34 pm
Location: Ha Noi University Sience and Technology, Vietnam

Re: test case

#5 Post by thaitlhp » Fri Mar 29, 2019 3:26 am

jcwarner wrote:sorry i did not get back to you on this earlier.
i am using coawst, which i just updated to the latest roms into our system, and this test case works.
The i saw what you were doing:
./oceanS < ROMS/External/sediment_test_chan.in
Sorry but you need to point to the ocean.in! well, now it is called roms.in so try this:

./oceanS < ROMS/External/roms_test_chan.in

let me know if that works.
-john
thank you! it's working!

Post Reply