Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Sat Aug 18, 2018 6:41 am




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC

Author Message
 Post subject: problem creating oceanM
PostPosted: Tue May 09, 2017 8:38 pm 
Offline

Joined: Mon Jul 04, 2016 1:31 pm
Posts: 15
Location: Inha University
Hi everyone,

I was able to compile and create executables oceanS and oceanG with no problem. I edited my build.bash because I want to create oceanM and run parallel jobs.

I particularly changed the following in my build.bash:

1. I activated MPI in these parts
Code:
 
 export           USE_MPI=on            # distributed-memory parallelism
 export        USE_MPIF90=on            # compile with mpif90 script
 export         which_MPI=mpich         # compile with MPICH library


2. commented out the debugger and netcdf4 compiler

Code:
#export         USE_DEBUG=on            # use Fortran debugging flags
#export       USE_NETCDF4=on            # compile with NetCDF-4 library


3. changed the path in this part (in bold letters)


if [ -n "${USE_MPIF90:+1}" ]; then
case "$FORT" in
ifort )
if [ "${which_MPI}" = "mpich" ]; then
export PATH=/opt/intelsoft/mpich/bin:$PATH
elif [ "${which_MPI}" = "mpich2" ]; then
export PATH=/opt/intelsoft/mpich2/bin:$PATH
elif [ "${which_MPI}" = "openmpi" ]; then
export PATH=/opt/intelsoft/openmpi/bin:$PATH
fi
;;

pgi )
if [ "${which_MPI}" = "mpich" ]; then
export PATH=/usr/vimssw/pgi/mpich/bin:$PATH
elif [ "${which_MPI}" = "mpich2" ]; then
export PATH=/opt/pgisoft/mpich2/bin:$PATH
elif [ "${which_MPI}" = "openmpi" ]; then
export PATH=/opt/pgisoft/openmpi/bin:$PATH
fi
;;


After I type
>> ./build.bash
it would execute the "compilation process" for a while but give the last two lines below indicating an error.

Code:
/usr/bin/ld: cannot find -lnetcdf
make: *** [/local/home/atgallentes/NAKDONG/Project1/oceanM] Error 2



Can someone enlighten me about this problem?

Also attached is a copy of my build.bash

Thank youuuu


Attachments:
build.bash (oceanM).rtf [17.65 KiB]
Downloaded 33 times
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue May 09, 2017 9:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Posts: 3487
Location: IMS/UAF, USA
It's complaining about netcdf. Why did you turn off the NETCDF4 option? I would leave it on. Did you try with it on?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group