Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Thu Aug 16, 2018 4:31 am




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC

Author Message
PostPosted: Fri Apr 07, 2017 5:29 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 10, 2015 1:04 am
Posts: 11
Location: UMCES Horn Point Lab
Hello everyone,

We have been trying to start the biogeochemical module of ROMS. I was also able to get the model to compile and create the executable, oceanM.
However, when I try to set up a run using the forcing conditions for 2010, using the following command line:

mpirun -np 56 ./oceanM choproms.in 2>&1 >myrun.log &

I get the following error:

[1] 20597
$ forrtl: severe (43): file name specification error, unit 15, file "Unknown"
Image PC Routine Line Source
oceanM 00000000006D9D39 Unknown Unknown Unknown
oceanM 00000000006ED562 Unknown Unknown Unknown
oceanM 00000000004109B1 Unknown Unknown Unknown
oceanM 000000000040B062 Unknown Unknown Unknown
oceanM 000000000040AA7A Unknown Unknown Unknown
oceanM 000000000040A9DE Unknown Unknown Unknown
libc.so.6 00002AE1E1498B15 Unknown Unknown Unknown
oceanM 000000000040A8E9 Unknown Unknown Unknown

I tried running the debug option in serial mode and it runs fine. Then I added the explicit path for libc.so.6 to my .bashrc file and tried re-running it in parallel. But now the only output I get is (repeatedly):

Model Input Parameters: ROMS/TOMS version 3.5
Thursday - March 23, 2017 - 2:47:51 PM
-----------------------------------------------------------------------------

Do you have anything that jumps out at you?

Thanks,
Rasika


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Apr 07, 2017 5:54 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Posts: 3485
Location: IMS/UAF, USA
What exactly are you running? Did you compile for serial execution or parallel, then run on just one core? You'd have an oceanG either way if you compiled for USE_DEBUG.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Apr 07, 2017 7:33 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 10, 2015 1:04 am
Posts: 11
Location: UMCES Horn Point Lab
Hi Kate,

I should have been clearer. I first compile in serial mode using the USE_DEBUG option. I got the oceanG executable and ran it as a serial run and it worked.

Then I switched to compiling for oceanM still in serial mode with the USE_DEBUG option turned off. The run was successful.

After that I switched to compiling using oceanG and oceanM for parallel mode. Both of them gave me the same error. I have also used -g -traceback option for the debugging mode but I don't get any specific details on the error.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Apr 07, 2017 8:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Posts: 3485
Location: IMS/UAF, USA
In my experience, running in USE_DEBUG=on mode gives me filenames and line numbers. I don't know why you wouldn't. Perhaps this gives more of a clue?
Quote:
file name specification error, unit 15, file "Unknown"
Not that I know what unit 15 would be.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group