Problems in compiling roms-2.2

Discussion on computers, ROMS installation and compiling

Moderators: arango, robertson

Post Reply
Message
Author
nikeshnin
Posts: 8
Joined: Tue Feb 14, 2006 6:21 am
Location: University of Bremen

Problems in compiling roms-2.2

#1 Post by nikeshnin » Tue Mar 07, 2006 7:26 am

I have been using roms-2.1 and recently upgraded to roms-2.2

When compiling I am getting the following error.

"uv3dmix.f90", line 14.6: 1515-032 (S) CONTAINS statement must be followed by at least one procedure.
"uv3dmix.f90", 1516-036 (S) Entity uv3dmix4 has undefined type.
** uv3dmix_mod === End of Compilation 1 ===
1501-511 Compilation failed for file uv3dmix.f90.
gmake: *** [uv3dmix.o] Error 1
rm mod_kinds.f90

Can anyone throw light on the reason. Thanx in advance

nikeshnin
Posts: 8
Joined: Tue Feb 14, 2006 6:21 am
Location: University of Bremen

Solved but..

#2 Post by nikeshnin » Wed Mar 08, 2006 6:29 am

Hi all,

The problem with the compiling was avoided when the NONLINEAR switch in globaldefs.h was undefined. But the roms-2.2 is not running after the time step starting. Actually my model does not calculate anything.


0:NL ROMS/TOMS: started time-stepping:( TimeSteps: 00000361 - 00008640)
0:
0:
0: Elapsed CPU time (seconds):
0:
0: Node # 0 CPU: 1.210
1: Node # 1 CPU: 1.520
2: Node # 2 CPU: 1.520
3: Node # 3 CPU: 1.530
4: Node # 4 CPU: 1.530
5: Node # 5 CPU: 1.520
6: Node # 6 CPU: 1.520
7: Node # 7 CPU: 1.520
8: Node # 8 CPU: 1.530
9: Node # 9 CPU: 1.530
10: Node # 10 CPU: 1.520
11: Node # 11 CPU: 1.530
12: Node # 12 CPU: 1.530
0: Total: 24.070
0:
0: Nonlinear model elapsed time profile:
0:

This way the model is shown as finished without doing anything. I am into the investigating. If anyone has fixed or encountered such a problem. Please help me out.

Thanks and Cheers

User avatar
kate
Posts: 3683
Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Location: IMS/UAF, USA

#3 Post by kate » Wed Mar 08, 2006 6:22 pm

Is that the only output you get? What are you trying to do? It looks like you are restarting from a restart file? I assume it read that successfully? Plus it ran the first 360 steps before?

nikeshnin
Posts: 8
Joined: Tue Feb 14, 2006 6:21 am
Location: University of Bremen

Thanx

#4 Post by nikeshnin » Thu Mar 09, 2006 4:34 am

Thank you Kate for the response.

I will explain the process in detail. I have been using roms2.1 for the Indian ocean. DAMEE_4 was customised for it. Now I am upgrading to roms2.2. At first I used a fifth year restart file from a roms2.1 run for the run. But I encountered the above error. Then I have tried to start the model from rest. Then also I was getting the same error. The initial file which was created was working well with roms2.1. I am not understanding why this is happening.

You have assumed correctly that it has read the initial file. The output is the last message I am getting (I have copy pasted the last part). It is even showing that the time stepping also started :cry:

cheers
Cheers

User avatar
kate
Posts: 3683
Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Location: IMS/UAF, USA

#5 Post by kate » Thu Mar 09, 2006 6:06 pm

Here's where you have to become a detective. If you have a working debugger you like, great, otherwise print statements work too, if you're careful. It might be easier to tackle this in serial mode, if possible. What you need to find out is where in the code it bails out. You aren't getting core files, are you? Are they disabled? If you get core files, you can recomile -g and perhaps get some useful information out that way.

Post Reply