ROMS on AMD linux pc with ifort 8.1

Discussion on computers, ROMS installation and compiling

Moderators: arango, robertson

Post Reply
Message
Author
shilo
Posts: 3
Joined: Tue Nov 04, 2003 1:12 pm
Location: Hebrew University of Jerusalem

ROMS on AMD linux pc with ifort 8.1

#1 Post by shilo » Tue Dec 28, 2004 6:50 am

Hi to all ,
Did any of you try to run roms on AMD pc using intel fortran compiler?
I compiled roms on my AMD using ifort 8.1 but failed to run the model, with severe error 168. With pgf90 the model runs great.
Thank in advance for any help
Elad Shilo

lasarux

ROMS on AMD linux pc with ifort 8.1

#2 Post by lasarux » Tue Jan 04, 2005 3:08 pm

I compiled ROMS with ifort 8.1 but I couldn't probe it. Could you contact with me at pgracia@iter.es in order to make the same test?

Thank you in advance,

Pedro A. Gracia Fajardo
http://www.iter.es

rsignell
Posts: 123
Joined: Fri Apr 25, 2003 9:22 pm
Location: USGS

No problem running on AMD with IFORT 8.1

#3 Post by rsignell » Tue Jan 04, 2005 5:21 pm

Elad,

As you can see from the benchmark results at
http://cove.whoi.edu/~rsignell/roms/bench
I had no problem running ROMS on AMD with Intel Fortran 8.1.

I used

FFLAGS="-ip -O2 -xW"

if that is useful.

Are you using OpenMP or MPI? If MPI, could it be that you are using LAM compiled with PGI, but then using Ifort 8.1 for ROMS? I think there could be some issues there, since in the LAM doc it says you should use the same compiler for both.


-Rich SIgnell

Post Reply