Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Sat Apr 20, 2019 6:30 am




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC

Author Message
 Post subject: test case
PostPosted: Mon Dec 03, 2018 10:15 am 
Offline

Joined: Thu Apr 05, 2018 6:34 pm
Posts: 9
Location: Ha Noi University Sience and Technology
hi everyone,
I am a new leaner of Roms.I run the oceanS after,and I got the problem :
./oceanS < ROMS/External/sediment_test_chan.in
...
Output/Input Files:

Output Restart File: ocean_rst.nc
Output History File: ocean_his.nc
Output Averages File: ocean_avg.nc
Output Diagnostics File: ocean_dia.nc

READ_PHYPAR - Grid 01, could not find input file: ocean_bry.nc
Found Error: 04 Line: 5933 Source: ROMS/Utility/read_phypar.F
Found Error: 04 Line: 153 Source: ROMS/Utility/inp_par.F
Found Error: 04 Line: 111 Source: ROMS/Drivers/nl_ocean.h

Elapsed CPU time (seconds):


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dynamic and Automatic memory (MB) usage for Grid 01: 100x3x20 tiling: 1x1

tile Dynamic Automatic USAGE

0 0.96 0.17 1.13

TOTAL 0.96 0.17 1.13

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

ROMS/TOMS - Output NetCDF summary for Grid 01:
Found Error: 04 Line: 350 Source: ROMS/Utility/close_io.F

ROMS/TOMS - I/O error ............... exit_flag: 4


ERROR: I/O related problem.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: test case
PostPosted: Tue Dec 04, 2018 12:13 pm 
Offline

Joined: Wed Feb 03, 2010 6:59 pm
Posts: 97
Location: Universidad Autonoma de Baja California Sur
Hello

You need to do the boundary files of your domain


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: test case
PostPosted: Sun Dec 16, 2018 9:52 am 
Offline

Joined: Thu Apr 05, 2018 6:34 pm
Posts: 9
Location: Ha Noi University Sience and Technology
lalvarez wrote:
Hello

You need to do the boundary files of your domain

thanks for your replies :P :P :P
now i run sediment by oceanS
Program received signal SIGSEGV: Segmentation fault - invalid memory reference.

Backtrace for this error:
#0 0x7F2AA2924E08
#1 0x7F2AA2923F90
#2 0x7F2AA226B4AF
#3 0x436659 in read_phypar_
#4 0x406A8C in inp_par_
#5 0x403481 in __ocean_control_mod_MOD_roms_initialize
Segmentation fault (core dumped)
and i run oceanG again:
mpirun -np 4 ./oceanG ROMS/External/sediment_test_chan.in
--------------------------------------------------------------------------------
Model Input Parameters: ROMS/TOMS version 3.7
Sunday - December 16, 2018 - 4:28:40 PM
--------------------------------------------------------------------------------
At line 303 of file read_phypar.f90At line 303 of file read_phypar.f90
Fortran runtime error: Index '1' of dimension 1 of array 'istvar' above upper bound of 0
i saw your post about this problem but i don't know how to fix it.
please help me! thank you so much!


Attachments:
sediment_test_chan.in [48.6 KiB]
Downloaded 22 times
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: test case
PostPosted: Tue Feb 12, 2019 1:32 am 
Offline

Joined: Wed Dec 31, 2003 6:16 pm
Posts: 773
Location: USGS, USA
sorry i did not get back to you on this earlier.
i am using coawst, which i just updated to the latest roms into our system, and this test case works.
The i saw what you were doing:
./oceanS < ROMS/External/sediment_test_chan.in
Sorry but you need to point to the ocean.in! well, now it is called roms.in so try this:

./oceanS < ROMS/External/roms_test_chan.in

let me know if that works.
-john


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: test case
PostPosted: Fri Mar 29, 2019 3:26 am 
Offline

Joined: Thu Apr 05, 2018 6:34 pm
Posts: 9
Location: Ha Noi University Sience and Technology
jcwarner wrote:
sorry i did not get back to you on this earlier.
i am using coawst, which i just updated to the latest roms into our system, and this test case works.
The i saw what you were doing:
./oceanS < ROMS/External/sediment_test_chan.in
Sorry but you need to point to the ocean.in! well, now it is called roms.in so try this:

./oceanS < ROMS/External/roms_test_chan.in

let me know if that works.
-john

thank you! it's working!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group