unable to find variable: sand in input NetCDF

Sediment modeling collaborators: issues, applications, information exchange

Moderators: arango, robertson, rsignell

Post Reply
Message
Author
IMRAN5379
Posts: 8
Joined: Fri Sep 08, 2017 11:59 pm
Location: Indian Institute of Technology Kharagpur

unable to find variable: sand in input NetCDF

#1 Post by IMRAN5379 » Thu May 09, 2019 9:24 am

Hi
I am a new user of ROMS, working on sediment transport modelling in Odisha coast of Northern Bay of Bengal. I have made all the initial file including grid, forcing, bulk, clim, boundary files. when I am running the model by giving command ./roms roms.in I am getting the error in roms_ini.nc file. my query is about to provide user defined values for sand,silt,bed_thick,bed_poros,bed_frac_sand,bed_frac_silt.
GET_INITIAL - unable to find variable: sand
in input NetCDF file: ROMS_FILES/roms_ini.nc -> analytical value

jcwarner
Posts: 798
Joined: Wed Dec 31, 2003 6:16 pm
Location: USGS, USA

Re: unable to find variable: sand in input Ne

#2 Post by jcwarner » Wed May 15, 2019 1:08 pm

have you been able to work on this?
If you activate SEDIMENT, then the model needs some initial fields of bed thickness, porosity, etc.
you can provide this information in ANA_SEDIMENT, or you need to include that information in the roms init nc file. we have some m files to create roms init with sediment if you would like.

IMRAN5379
Posts: 8
Joined: Fri Sep 08, 2017 11:59 pm
Location: Indian Institute of Technology Kharagpur

Re: unable to find variable: sand in input Ne

#3 Post by IMRAN5379 » Thu May 16, 2019 6:17 am

Thank you so much for your vital response, I am new in sediment transport modelling using ROMS.

Post Reply