Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Tue Sep 25, 2018 3:36 pm




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC

Author Message
PostPosted: Thu Jan 04, 2018 3:02 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 03, 2014 1:57 pm
Posts: 15
Location: SKLEC, ECNU, China
There may be a little bug in "check_multifile.F".

When my river force file encountered a problem (owing to a missing "s" of "units" in attribute :? ), said:
Code:
 CHECK_MULTIFILE - Error while checking input Sources/Sinks Data file:
                   ../input_const/ECS_N1_1_rvr.nc
                   last  data time record available is for day: 1900-01-01 11:33:57.00
                   but  data is needed to finish run until day: 2002-01-02 00:00:00.00
 Found Error: 04   Line: 569      Source: ROMS/Utility/check_multifile.F

it continued to give out another issue:
Code:
CHECK_FILE - unable to open grid NetCDF file: ../input_const/ECS_N1_1_dQdSST.nc
 Found Error: 04   Line: 304      Source: ROMS/Utility/check_multifile.F
 Found Error: 04   Line: 752      Source: ROMS/Nonlinear/initial.F
 Found Error: 04   Line: 188      Source: ROMS/Drivers/nl_ocean.h

However this one was misleading because there was no error at all.

I guess the first error has assigned 4 to exit_flag, but did not ended ROMS. Then it checked next file (the 1st one in the list of FRCNAME) and found that exit_flag equaled 4 and ROMS ended finally...


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Mar 28, 2018 11:00 am 
Offline

Joined: Thu Mar 16, 2017 3:13 pm
Posts: 5
Location: Institute of Oceanology Polish Academy of Science
I have similar problem with dates in my Input climatology file. Did you maybe solve your problem or not yet?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 1:15 pm 
Offline

Joined: Tue Feb 12, 2013 2:54 pm
Posts: 19
Location: Bangor University
I also have a problem when it comes to restarting my model (it worked before!):

CHECK_MULTIFILE - Error while checking input Forcing file:
gom_wind_era.nc
last data time record available is for day: 2015-01-01 00:00:00.00
but data is needed to finish run until day: 2015-01-18 16:00:00.00
Found Error: 04 Line: 396 Source: ROMS/Utility/check_multifile.F
Found Error: 04 Line: 757 Source: ROMS/Nonlinear/initial.F
Found Error: 04 Line: 188 Source: ROMS/Drivers/nl_ocean.h

ROMS/TOMS - Output NetCDF summary for Grid 01:
Found Error: 04 Line: 350 Source: ROMS/Utility/close_io.F

ROMS/TOMS - I/O error ............... exit_flag: 4


ERROR: I/O related problem.
~/seacams2/ROMS/IrishSea/ECMWF

Any clues?! Seems like the model is taking NTIMES and adding it to the restart time..instead of DSTART


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Apr 16, 2018 3:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Posts: 3502
Location: IMS/UAF, USA
Yes, the model behavior changed not so long ago. It now attempts to run for NTIMES steps from the current time.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Apr 17, 2018 6:25 am 
Offline

Joined: Mon Mar 03, 2014 1:57 pm
Posts: 15
Location: SKLEC, ECNU, China
aniskiewicz.paulina wrote:
I have similar problem with dates in my Input climatology file. Did you maybe solve your problem or not yet?

As mentioned in the post, it was the false attribute in a time variable (such as in the "river_time") that caused my problem. If ROMS does not find an attribute of "units", it will use "second" as the default unit of the time record.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group