Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Tue Sep 17, 2019 4:42 am




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC

Author Message
 Post subject: Error in running the job
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 10:28 am 
Offline

Joined: Mon Jun 08, 2015 4:40 pm
Posts: 9
Location: Indian Institute of Technology Delhi
Hi I have compiled my job successfully, but whenever I try to simulate it it gives the below error, which I am unable to understand

--------------------------------------------------------------------------------
Model Input Parameters: ROMS/TOMS version 3.7
Thursday - August 16, 2018 - 3:48:04 PM
--------------------------------------------------------------------------------
At line 951 of file inp_par.f90
Fortran runtime error: Bad real number in item 1 of list input
At line 951 of file inp_par.f90
Fortran runtime error: Bad real number in item 1 of list input
-------------------------------------------------------
Primary job terminated normally, but 1 process returned
a non-zero exit code.. Per user-direction, the job has been aborted.
-------------------------------------------------------
At line 951 of file inp_par.f90
Fortran runtime error: Bad real number in item 1 of list input
--------------------------------------------------------------------------
mpirun detected that one or more processes exited with non-zero status, thus causing
the job to be terminated. The first process to do so was:

Process name: [[57528,1],0]
Exit code: 2

I tried running the sample test casees on my system these are workinf fine. Even with same I have simulated my job on HPC where it is working fine.


Attachments:
build.bash [18.29 KiB]
Downloaded 43 times
Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Aug 16, 2018 6:06 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Posts: 3665
Location: IMS/UAF, USA
What is on this line?
Quote:
At line 951 of file inp_par.f90

The file is in your $SCRATCH_DIR.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Aug 17, 2018 4:39 am 
Offline

Joined: Mon Jun 08, 2015 4:40 pm
Posts: 9
Location: Indian Institute of Technology Delhi
!
! Processing numeric values. Check starting character to determine
! if numeric or character values. It is possible to have both when
! processing repetitions via the multiplication symbol.
!
Schar=ICHAR(Vstring(is:is))
IF (((48.le.Schar).and.(Schar.le.57)).or. &
& (Schar.eq.43).or.(Schar.eq.45)) THEN
IF ((Nmul.gt.0).and. &
& (is.lt.Imul(ic)).and.(Imul(ic).lt.ie)) THEN
READ (Vstring(is:Imul(ic)-1),*) copies
Schar=ICHAR(Vstring(Imul(ic)+1:Imul(ic)+1))
IF ((43.le.Schar).and.(Schar.le.57)) THEN
READ (Vstring(Imul(ic)+1:ie),*) Rval(Nval)
DO j=1,copies-1
Rval(Nval+j)=Rval(Nval)
END DO
ELSE
string=Vstring(Imul(ic)+1:ie)
LenS=LEN_TRIM(string)
Cval(Nval)=string(1:LenS)
DO j=1,copies-1
Cval(Nval+j)=Cval(Nval)
END DO
END IF
Nval=Nval+copies-1
ic=ic+1
ELSE
string=Vstring(is:ie)
LenS=LEN_TRIM(string)
READ (string(1:LenS),*) Rval(Nval) !<--- Here is the line 951
END IF
ELSE


It seems to be a problem related to compiler. I solved this problem by rediting ihe input file carefully and going through the below post
https://www.myroms.org/forum/viewtopic.php?f=31&t=1334

Even after that I am unable to understand or figure out what exactly my mistake was.
Was that a typo or syntax error which I did.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group