Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Tue Jul 23, 2019 8:01 pm




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC

Author Message
PostPosted: Wed Jul 10, 2019 8:29 am 
Offline

Joined: Thu Jul 16, 2009 5:17 pm
Posts: 10
Location: Madeira University
Hi,
I am running quite successively some I4DVAR experiments. Also i am still working on understanding all the subtleties of 4DVAR, i am reasonably happy with my results.
I made 3 runs (same domain, same forcing ) with 3 differents datasets (surface velocities)

i run it daily with 8 inner loop and 1 outer.

- First run did 5 month (which is the objective)
- Second run did 2 month and stop during the third month with : CG_DELTA not positive at the 5th inner loop.
- Third run did 3 month and stop during the 4th month : Negative Ritz value found.

So the only differences come from the data sets but when i look at them i see nothing particularly abnormal.

Do you have any insight of why this happens while it use to run smooth up to now ?

Regards
Xavier


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group