what's going on with my zeta field?

General scientific issues regarding ROMS

Moderators: arango, robertson

Post Reply
Message
Author
px123
Posts: 7
Joined: Wed Mar 03, 2010 8:15 pm
Location: OSI

what's going on with my zeta field?

#1 Post by px123 » Wed Nov 02, 2011 6:50 pm

Could anyone help to see what's going on with my zeta field. It's really weird. This happens after a few steps from the initial. Thanks!
Attachments
zeta.JPG

User avatar
shchepet
Posts: 185
Joined: Fri Nov 14, 2003 4:57 pm

Re: what's going on with my zeta field?

#2 Post by shchepet » Thu Nov 03, 2011 5:14 am

And is it possible to plot two consecutive time steps to see how
the phase of zeta field changes from one 3D time step to the next?

User avatar
kate
Posts: 3780
Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Location: CFOS/UAF, USA

Re: what's going on with my zeta field?

#3 Post by kate » Thu Nov 03, 2011 5:22 pm

We need to know a bit more. What is the amplitude on these things? What is your minimum water depth? Are those meant to be tides and how did you introduce them? What do you want to learn about the Bering Sea?

User avatar
arango
Site Admin
Posts: 1117
Joined: Wed Feb 26, 2003 4:41 pm
Location: IMCS, Rutgers University
Contact:

Re: what's going on with my zeta field?

#4 Post by arango » Thu Nov 03, 2011 6:07 pm

It is possible that this is due to not properly conditioning you model bathymetry. Perhaps, you are too shallow. I will that a look at your bathymetry smoothing or the lack of it.

Post Reply