Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Sun Aug 25, 2019 7:56 am




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC

Author Message
PostPosted: Fri Feb 08, 2008 6:37 am 
Offline

Joined: Mon Nov 12, 2007 2:17 pm
Posts: 14
Location: UP - Marine Science Institute
Hi,

I'm new to ROMS and I'm still trying to find my way through the code. I had some trouble compiling initially, but thanks to help from these forums, I'm past that. I've also been able to run some of the test cases successfully. Now, I'm planning to run my own application.

Now, if there were input files, like the grid or forcing, I know they should be in netcdf format. However, what if you don't have any input netcdf files, for the grid for example? I can't seem to find that part of the code where you can "switch-on" the usage of an input netcdf grid file. I've tried looking in cppdefs.h, ocean_*.in, and the mod_param.F files, and I could not seem to find anything that accomplishes this. Can anyone help point me in the right direction?

Loric


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Feb 08, 2008 1:41 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 31, 2003 6:16 pm
Posts: 788
Location: USGS, USA
The model wants to look for netcdf files.

However, if you specify
#define ANA_GRID
then the model will not look for netcdf files and use the analytical functional.

If you want to use a netcdf grid, you should
#undef ANA_GRID
or
not even have that line in your *.h file.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 11, 2008 7:51 am 
Offline

Joined: Mon Nov 12, 2007 2:17 pm
Posts: 14
Location: UP - Marine Science Institute
Thanks for directing me to this. It was a big help. Hmmm, now I'm trying to run the test cases with actual netcdf file inputs. In particular, I'm trying to run the Weddell Sea and Adriatic Sea test cases. However, the input netcdf files are missing. Do these have to be downloaded elsewhere? But I'll try looking into the directories, just in case I'm not looking hard enough.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 11, 2008 8:18 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jul 02, 2003 5:29 pm
Posts: 3646
Location: IMS/UAF, USA
Your best bet would be to find out who set them up originally and to contact those people. Some of these cases are included in the standard ROMS so you can see some examples of setting up the cpp switches for realistic applications, not so that you can actually run them yourself.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 12, 2008 1:48 am 
Offline

Joined: Mon Nov 12, 2007 2:17 pm
Posts: 14
Location: UP - Marine Science Institute
I see. Thanks Kate, this helps clarify things. I've a lot to learn it seems, but I'll get there.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group