Ocean Modeling Discussion

ROMS/TOMS

Search for:
It is currently Sun Aug 18, 2019 9:43 am




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC

Author Message
 Post subject: tide time corrections
PostPosted: Fri Apr 12, 2019 1:48 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 25, 2019 5:23 pm
Posts: 1
Location: Chonnam University
Hi everyone,

I have a problem in running my model. I created a tide forcing file which runs from January 06 2016.
I set the DSTART, TIDE_START, and TIME_REF as follows :

DSTART = 0.0d0 ! days
TIDE_START = 0.0d0 ! days
TIME_REF = 20160101.00 ! yyyymmdd.dd

However, compared to the tide level of my model and the observation data, the spring tide is about 7 days different.
So, I reset the DSTART, TIDE_START, and TIME_REF as follows :

DSTART = 0.0d0 ! days
TIDE_START = 0.0d0 ! days
TIME_REF = 20160106.00 ! yyyymmdd.dd

But the result was the same as last time.
How do I set the time to match the observations?

Thanks.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Apr 12, 2019 7:43 pm 
Offline

Joined: Wed Dec 31, 2003 6:16 pm
Posts: 788
Location: USGS, USA
set_tides.F

cff=2.0_r8*pi*(time(ng)-tide_start*day2sec)
DO itide=1,NTC
...
omega=cff/Tperiod(itide)
DO, .. DO ...
Etide(i,j)=Etide(i,j)+ &
& ramp*SSH_Tamp(i,j,itide)* &
& COS(omega-SSH_Tphase(i,j,itide))


so it takes ocean_time-tide_start to get omega. if you have dstart and tide_start but start at 0, then it will be the same.How about:
DSTART = 5.0d0 ! days
TIDE_START = 0.0d0 ! days
TIME_REF = 20160101.00 ! yyyymmdd.dd
??


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group