Search found 81 matches

by javadbabagoli
Sat Jul 31, 2021 4:27 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: How to save monthly data in average file?
Replies: 3
Views: 307

Re: How to save monthly data in average file?

Thank you so much for your response

I change only NAVG and I estiamte

NAVG=30.2*24*3600/400=6523

I put this value but the result would be:
15 Jan,16 Feb,17 Aug...

Excuse me!

Should I change other variables NDEFAVG ,NTSDIA,NDIA...?
by javadbabagoli
Thu Jul 29, 2021 8:44 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: How to save monthly data in average file?
Replies: 3
Views: 307

How to save monthly data in average file?

Dear users, I am going to record the average of variables at the end of each month. My DT=400 and I guess that I should change this part of .in. By default, it records 8 hours. LDEFOUT == T NHIS == 72 NDEFHIS == 0 NQCK == 0 NDEFQCK == 0 NTSAVG == 1 NAVG == 72 NDEFAVG == 0 NTSDIA == 1 NDIA == 72 NDEF...
by javadbabagoli
Sat Jul 10, 2021 6:18 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: wrong density anomaly output
Replies: 0
Views: 275

wrong density anomaly output

Dear users

I have activated rho on .in and I can see it in my history file. But, the rho varies from 24.5 to 28.5 where it should be 4.5 to 8.5 in my domain based on my estimation.


Why the model does not calculate it correctly?

How to correct it?
by javadbabagoli
Wed Jun 23, 2021 4:13 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Time problem when downloading data from ecmwf
Replies: 0
Views: 312

Time problem when downloading data from ecmwf

Dear users I have a problem downloading data from ecmwf. I have downloaded data from this website and then use ecmwf2roms to make forcing files. The problem is that the first one timestep finishes and in the middle of the file, another time step begins. In other words, the downloaded data is not sor...
by javadbabagoli
Sat Jun 19, 2021 6:01 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problems to use d_ecmwf2roms
Replies: 2
Views: 582

Re: problems to use d_ecmwf2roms

Dear wikin Thank you so much for your suggestions. Excuse me! I am completely confused about this error! I applied your points but the error is the same. I add some extra months to the interval but the error is the same. I know why this occurrence. You mentioned that my forcing files can lead to the...
by javadbabagoli
Fri Jun 18, 2021 5:05 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

Thanks for your response. It was my problem. How should I change my .h file for trunk code to be compatible with trunk codes. Now my .h is: #define UV_ADV #define UV_COR #define UV_LDRAG #define UV_VIS2 #undef MIX_GEO_UV #define MIX_S_UV #define SPLINES_VDIFF #define SPLINES_VVISC #define DJ_GRADPS ...
by javadbabagoli
Fri Jun 18, 2021 3:51 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

Dear kate I ask you one question. Based on your suggestion, I use this cpp (bulk fluxes)for my model. Does this work correctly in the trunk branch? or should I use your branch to use this option? #ifdef SOLVE3D # define CORE_FORCING # define BULK_FLUXES # define CCSM_FLUXES # if defined BULK_FLUXES ...
by javadbabagoli
Thu Jun 17, 2021 3:27 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problems to use d_ecmwf2roms
Replies: 2
Views: 582

problems to use d_ecmwf2roms

Dear users I used d_ecmwf2roms and bulk fluxes. I have faced a problem to use this script. Based on codes and this forum, I should use both 00:00:00 12:00:00 and all-time step (0 3 6 9 12) in this link https://apps.ecmwf.int/datasets/data/interim-full-daily/levtype=sfc/ to download data. Here is my ...
by javadbabagoli
Tue Jun 15, 2021 8:37 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Error in ending value for forcing
Replies: 4
Views: 739

Re: Error in ending value for forcing

Here are my lrf_time and lhf_time variables from the input. It is clearly shown that why this error occurs.lrf_time which is related to lwrd do not cover the whole month. lrf_time = "2012-12-31 22:30", "2013-01-01 10:30", "2013-01-01 22:30", "2013-01-02 10:30"...
by javadbabagoli
Tue Jun 15, 2021 7:36 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Error in ending value for forcing
Replies: 4
Views: 739

Re: Error in ending value for forcing

Dear all,

I have checked. All inputs initiate from the same time but the model faces this error. I could not understand why the tmin is not the same for variables.

I use d_ecmwf2roms to mak forcing. How should I the same tmin and tmax?
by javadbabagoli
Sat Jun 12, 2021 1:20 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Error in ending value for forcing
Replies: 4
Views: 739

Re: Error in ending value for forcing

Thank you for your response. The model runs for 30 days and then the model has faced the error. For example, I have started from January the error is 31 January. I have started on 1 February, the error occurs on 28 Feb. In other words at the end of each month, this error occurs. I have tested for di...
by javadbabagoli
Sat Jun 12, 2021 6:22 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Error in ending value for forcing
Replies: 4
Views: 739

Error in ending value for forcing

Dear users I ran Roms when considering all inputs for 6 years. I have faced an error when applying forcing file: SET_2DFLD - current model time exceeds ending value for variable: lwrad_down TDAYS = 30.3773 Data Tmin = -0.1250 Data Tmax = 364.8750 Data Tstr = 27.8750 Data Tend = 28.3750 TINTRP1 = 30....
by javadbabagoli
Thu Jun 10, 2021 6:35 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

No, this is not matter. I have corrected it. I think that i have different variables with different tmin. It creates problmes.For this reason٫ at the end of each month there is less input forcing٫leading issue. This problem is as a resualt of new .h. I ran the model for 6 years without any problem w...
by javadbabagoli
Thu Jun 10, 2021 6:32 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

Dear Kate Thank you so much for your points. I have changed the time based on your sugestions but I have faced the same error. DSTART = 4749 ! days TIDE_START = 0.0d0 ! days TIME_REF = 2000101.0d0 GET_2DFLD - solar shortwave radiation flux, 2013-01-31 13:30:00.00 (Grid=01, Rec=245, Index=1, File: go...
by javadbabagoli
Wed Jun 09, 2021 8:04 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

Excuse me! I am a little confused about how you estimate the time to start. Now, I have defined DSTART = 662214.4375 ! days TIDE_START = 0.0d0 ! days TIME_REF = 2000101.0d0 But I have faced this error SET_2DFLD - current model time exceeds ending value for variable: lwrad_down TDAYS = 662215.4398 Da...
by javadbabagoli
Wed Jun 09, 2021 5:58 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

This is ok. I have checked it.I am surprised as in the previous flags the model ran without any problems. But, with this .h we have this problem cloud_time:long_name = "cloud fraction time" ; cloud_time:units = "days since 2000-01-01 00:00:00" ; cloud_time:calendar = "gregor...
by javadbabagoli
Wed Jun 09, 2021 5:27 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

I use ecmwf2roms Matlab manuscript to make forcing. I use DSTART = 0.0d0 ! days TIDE_START = 0.0d0 ! days TIME_REF = 20130101.5d0 ! yyyymmdd.dd I do not know but we have different times for each variable. GET_2DFLD - solar shortwave radiation flux, 2013-01-31 13:30:00.00 (Grid=01, Rec=245, Index=2, ...
by javadbabagoli
Wed Jun 09, 2021 4:55 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

No. I think that this is ok. I have downloaded from ECMWF and merge months. Like this, is it ok? maybe, the time is a problem? NFFILES == 13 ! number of unique forcing files FRCNAME == /media/java/G/2013/gom_cloud_era1.nc | /media/java/G/2014/gom_cloud_era2.nc | /media/java/G/2015/gom_cloud_era_3.nc...
by javadbabagoli
Wed Jun 09, 2021 1:32 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

I have defined #defined MIX_GEO_TS and compile the model successfully. The model works correctly for one month but at the end of each month, we have faced an error. For example, when the model starts in January, the model has faced problems on 31 January. While I started in February, the model has f...
by javadbabagoli
Wed Jun 09, 2021 6:35 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

Dear Kate

Thanks!

When omitting #define MIX_S_TS, I have faced this error :

18 | T3DMIX: must define one of MIX_S_TS, MIX_GEO_TS, MIX_ISO_TS
| 1
Error: Unclassifiable statement at (1)
t3dmix.f90:16:20:
by javadbabagoli
Tue Jun 08, 2021 7:33 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

Dear Kate Thanks for your response. I try to model the temperature, salinity, density, and water circulation(eddies) of my domain, not biology work . Based on your response, I have reviewed your application at Github(Apps-master). I have changed my upwelling.h file. here is the new one. Is it ok? #d...
by javadbabagoli
Tue Jun 08, 2021 5:50 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Re: Wrong Temperature and salinity outputs

I used river runoff when activating #undef ANA_PSOURCE. Also, I think that the model has a problem in flux too as the water is a little cooler than observation. I think that the model has a problem with vertical forcing and fluxes.
by javadbabagoli
Tue Jun 08, 2021 6:14 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Wrong Temperature and salinity outputs
Replies: 23
Views: 1703

Wrong Temperature and salinity outputs

Dear Users, I ran the model for 6 years with this .h. The result does not show proper vertical temperature and salinity.Here I compare with observation. I try to model the temperature, salinity, and circulation of my domain. How to solve this problem? Please help me with your interesting comments. #...
by javadbabagoli
Wed May 26, 2021 9:08 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: How repeat one year forcig for some years?
Replies: 1
Views: 373

How repeat one year forcig for some years?

Hi all, I have a question. I ran the ROMS model successfully for one year with all input files. I made one year forcing and I decided to repeat for four years. In other words, after finishing one year: how the model uses this forcing file again for the second, third…? I use rst file as an initial co...
by javadbabagoli
Fri May 07, 2021 4:47 pm
Forum: ROMS Ice
Topic: How to use SEAICE
Replies: 3
Views: 435

Re: How to use SEAICE

Dear Kate

Thanks for your response!

My domain is the Caspian Sea. What is your suggestion to add ice to my model? What is the easiest way to add ice to my model?

I try to understand ice coverage and ice fraction and the effects of ice on the circulation of my area.
by javadbabagoli
Fri May 07, 2021 11:56 am
Forum: ROMS Ice
Topic: How to use SEAICE
Replies: 3
Views: 435

How to use SEAICE

Dear users, I have prepared all grides, my initial, forcing, river runoff … and run the model when using the trunk for one year. However, in some areas of my domain, we have ice with a thickness of 0.5 m between December to February. I have reviewed this form and I understood that I should use anoth...
by javadbabagoli
Mon May 03, 2021 11:30 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Blow up ( River run off)
Replies: 7
Views: 1358

Re: Blow up ( River run off)

Hi

Thanks(!)

I have selected tempearure=5 and salinity=1 PSU for the model. I think that your points can be true as the maximum freshwater is recorded in May which leads to blow-up. However, I have divided this freshwater into three cells too. The problem is not solved.
by javadbabagoli
Sun May 02, 2021 1:01 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Blow up ( River run off)
Replies: 7
Views: 1358

Re: Blow up ( River run off)

Thanks for your responses. I have repeated many times. Unfortunately, the model has faced blow up after 6 months. I have selected i=97 and j=101 for my model. The blow-up is (096,101,01). For this reason, I think that the runoff can lead to blow up. This point has selected as for example i=96, the m...
by javadbabagoli
Fri Apr 30, 2021 10:09 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Blow up ( River run off)
Replies: 7
Views: 1358

Blow up ( River run off)

Dear users I have made my river run-off NC file based on this link https://www.myroms.org/wiki/River_Runoff. I think that my river position is correct as the model show the inflow when running the riverplum1 test case. However, after 6 months the model has faced blowup because of Maxdensity. What is...
by javadbabagoli
Sun Apr 25, 2021 8:22 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Blow up
Replies: 2
Views: 359

Re: Blow up

Thanks(!) I do not understand what you mean ''which field is blowing up''. Initially, I guessed that this point is related to the masking process as I have edited grids(masking water or land when making a grid.). For this reason, I have checked again this point. This grid is land and I have not chan...
by javadbabagoli
Sun Apr 25, 2021 4:54 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Blow up
Replies: 2
Views: 359

Blow up

Dear users I have applied all files including grid, initial, forcing, rivers... to my model. After that, the model began to run. The model ran for 26 days without any problem but after that, I have faced a blow-up. Based on my previous experiences and this forum, I have done some actions: 1) I decre...
by javadbabagoli
Fri Apr 23, 2021 9:34 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in open boundary
Replies: 5
Views: 745

Re: problem in open boundary

Dear Kate Thanks! No. I think that I should explain more about my problem. I am a little confused although I have reviewed manual. I have changed my rupwelling.in as I have one open boundary in my southern part. After that I have faced this error there is not roms_bry.nc. Then, I have made roms_bry....
by javadbabagoli
Fri Apr 23, 2021 10:28 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in open boundary
Replies: 5
Views: 745

Re: problem in open boundary

My region is a part of the sea. The northern part is coast similar to West and south. In the southern part, we have an open boundary with a depth between 100-120 m. Here is my upwelling.in and upwelling.h. I have not changed anything. Which open boundary is suitable for me? How should I define the o...
by javadbabagoli
Thu Apr 22, 2021 9:23 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in open boundary
Replies: 5
Views: 745

problem in open boundary

Dear users, I try to run a upwelling_test for my domain. I have applied my grid, initial, climatology, and forcing the file to the model. The model runs without any problem. In my test case, we have one open boundary in the southern part. I think that I should define the sponge layer for the souther...
by javadbabagoli
Tue Jan 26, 2021 8:23 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL
Replies: 6
Views: 948

Re: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL

Dear Robertson

Yes. Your opinion is completely right.

Thank you so much for your help
by javadbabagoli
Tue Jan 26, 2021 7:41 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL
Replies: 6
Views: 948

Re: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL

Dear Robertson When it comes to compiling without root, I have faced some permission errors. However, when I run ‘touch junk’, a file junk is made in my output directory without errors. The error when compiling without root: svn: E155007: '/home/javadbabagoli/Documents/roms' is not a working copy s...
by javadbabagoli
Tue Jan 26, 2021 7:13 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL
Replies: 6
Views: 948

Re: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL

Dear Robertson Thank you o much for your response. I usually use the trunk to run the model and I ran my test case without any problem. However, I try to add ice in my model; thus, I add kate branch to my system. I download from git when using clone. After that, I have faced this error. I use the s...
by javadbabagoli
Tue Jan 26, 2021 7:55 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL
Replies: 6
Views: 948

NETCDF PROBLEM WHEN RUNNING MODEL

Dear users I have faced an error when running upwelling_test case which is related to Netcdf. Here are the details of this error. Please help me with your interesting comments. Wind-Driven Upwelling/Downwelling over a Periodic Channel Operating system : Linux CPU/hardware : x86_64 Compiler system : ...
by javadbabagoli
Mon Jan 25, 2021 6:22 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

Re: problem in svn and nf_config

Dear kate

I do not change anything in the code only varinfo.dat. I add some variables at the end of the file when your greb .... does not work in my system. Here is my varinfo.dat. I try to run upwelling test case. It may be the source of the problem?
by javadbabagoli
Mon Jan 25, 2021 6:22 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

Re: problem in svn and nf_config

Dear kate I add some variables in vainfo.dat thanks to your help. I solve these errors but I have faced a new one. It is not related to my system as I have checked with the trunk. 0 0001-01-01 00:00:00.00 0.000000E+00 6.585677E+02 6.585677E+02 3.884376E+11 (00,00,00) 0.000000E+00 0.000000E+00 0.0000...
by javadbabagoli
Sun Jan 24, 2021 8:14 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

Re: problem in svn and nf_config

Dear Kate

Thank you so much for your help

I understand how to add it in my varinfo.dat. I solve the previous error when looking your comments in this forum. Now I have faced the new error about id3dPVI
READ_PHYPAR - Variable index not yet loaded, id3dPVI

I do not find anything about this.
by javadbabagoli
Sun Jan 24, 2021 9:50 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

Re: problem in svn and nf_config

Dear kate Yes. Thanks for your help. I compile the upwelling test case using your branch both single and parallel. However, I have faced a new error in running time. Here is the detail of that. In the trunk, there is not any problem Model Input Parameters: ROMS/TOMS version 3.9 Sunday - January 24, ...
by javadbabagoli
Sun Jan 24, 2021 7:11 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

Re: problem in svn and nf_config

Dear Kate No. My problem is not related to the version of my netcdf and gfortran. Based on your suggestion, I have checked with the trunk and the model compile without any problem both in single and parallel. Thus, it shows that my packages install correctly. I guess that my problem is installing yo...
by javadbabagoli
Sat Jan 23, 2021 7:10 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

Re: problem in svn and nf_config

Dear kate
thank you for your response. where can download compatible NetCDF and version? I use gfortran to compile.
by javadbabagoli
Sat Jan 23, 2021 6:45 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problem in svn and nf_config
Replies: 13
Views: 1443

problem in svn and nf_config

Dear users

I have problems in compiling as follow:

svn: E155007: '/home/jav/Documents/roms' is not a working copy

/import/home/kshedstrom/bin/nf-config: Command not found

please help me with your interesting comments
by javadbabagoli
Wed Jan 20, 2021 3:17 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: cmpiling error when using roms-kate_svn
Replies: 3
Views: 568

cmpiling error when using roms-kate_svn

Dear users I have run my test case without any problem when applying ROMS(trunk). Now I run the kate codes(https://github.com/kshedstrom/roms) but I have the following error. It is unusual for me as my Linux environment is the same for ROMS and roms_kate_svn. I have reviewed this forum and WIKIROMS...
by javadbabagoli
Tue Jan 19, 2021 10:15 am
Forum: ROMS Ice
Topic: How add ice
Replies: 6
Views: 1283

Re: How add ice

Dear kate I have run without any problem ROMS with the trunk. Based on your suggestion, I have installed your branch in my system BUT I have faced this error when compiling the model. svn: E155007: '/home/jav/kate/roms' is not a working copy svn: E155007: '/home/jav/kate/roms' is not a working copy ...
by javadbabagoli
Mon Jan 18, 2021 7:37 am
Forum: ROMS Ice
Topic: How add ice
Replies: 6
Views: 1283

Re: How add ice

You mean I should copy and paste it from the site(!). is it correct as we install roms from command on the terminal? I have downloaded but there are many files one of them is Sea ice. How to use it?
by javadbabagoli
Sun Jan 17, 2021 7:58 pm
Forum: ROMS Ice
Topic: How add ice
Replies: 6
Views: 1283

Re: How add ice

Dear kate
Thank you for your response
How can I add your branch in my Roms through svn ? Then How can I add the files in my test case?i I am a little confused.
Please explain more about it
by javadbabagoli
Sun Jan 17, 2021 12:39 pm
Forum: ROMS Ice
Topic: How add ice
Replies: 6
Views: 1283

How add ice

Dear users I try to run ROMS in my domain. I run ROMS with rivers, fluxes, and also the initial conditions in the upwelling test case. Now I try to add ice into the model but I do not understand how to do it although I review this forum. In this case, I have some questions. Firstly, ROMS have this o...
by javadbabagoli
Thu Jan 07, 2021 3:35 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Erorr when applying rivers
Replies: 8
Views: 1287

Re: Erorr when applying rivers

Dear kate and wikin Thank you so much for your suggestions. ROMS is sensitive to order in arguments and it was my problem. Now my model accepts my river file. I use the new version of ROMS(Rutgers). Now my model runs with my river files when I try to run the river_plume1 test case. However, I have f...
by javadbabagoli
Wed Jan 06, 2021 10:30 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: Erorr when applying rivers
Replies: 8
Views: 1287

Re: Erorr when applying rivers

Dear Kate

I have changed my river_runoff.nc based on your suggestion. Here is the new one. However, I have faced this error which is related to river variable. Although I have input river, the model cannot find this variable. Please note that my ROMs is a new version.
by javadbabagoli
Tue Jan 05, 2021 8:37 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Erorr when applying rivers
Replies: 8
Views: 1287

Re: Erorr when applying rivers

Dear Kate Thank you so much for your response. Based on your comments, I conclude that I should make vshape variable. It should be the number of my vertical level. The sum of all values should be one. Here the river_transport variable is discharge(?) and v_shape divides river_transport into differen...
by javadbabagoli
Tue Jan 05, 2021 7:42 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Erorr when applying rivers
Replies: 8
Views: 1287

Erorr when applying rivers

Dear users

I have three rivers in my domain. I have made my river runoff file but I have faced this error. I am not sure about my input file as I do not define v-shape; is it essential? Here are my runoff.nc and this error.

please help me with your interesting comments
by javadbabagoli
Sat Jan 02, 2021 5:30 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: How define rivers to model
Replies: 2
Views: 952

Re: How define rivers to model

Dear wikin

Thank you so much for your response. Is there any Matlab script to make runoff?
by javadbabagoli
Fri Jan 01, 2021 7:51 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: How define rivers to model
Replies: 2
Views: 952

How define rivers to model

Dear users, Happy new year. ................................ I have three rivers in my domain. For this reason, I have successfully tested the riverplume1 example in Roms when using Ana_psource.h as my river plumes. After that, I try to test in a real case. I have made river files including Qbar, s...
by javadbabagoli
Sun Dec 27, 2020 5:30 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problems to make inital connditions
Replies: 1
Views: 648

Re: problems to make inital connditions

Dear users

I think that this problem originates from a bad understanding of OA and Zout. I could not correctly define zout; hence, I have face this error. I need some information about Zout.
by javadbabagoli
Sat Dec 26, 2020 6:49 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: problems to make inital connditions
Replies: 1
Views: 648

problems to make inital connditions

Dear users I try to make initial conditions using c_initial and d_inital which are based on MATLAB. Although I understand some parts of the codes, I have faced some problems. Firstly, I cannot interpolate correctly after using this script. Secondly, although my temperature and salinity are not zero...
by javadbabagoli
Wed Dec 23, 2020 6:45 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

Re: blowing up error

It can lead to instability as we do not consider ice in the model(?)The water converts to ice when the temperature is approximately zero. The observation supports this; however, in the model, I do not consider ice. If this leads to instability, how can I add ice to the model?
by javadbabagoli
Wed Dec 23, 2020 6:31 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

Re: blowing up error

Dear wikin

Yes. It is a real area. The values for temperature and salinity are correct based on my previous experiences.
by javadbabagoli
Wed Dec 23, 2020 5:14 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

Re: blowing up error

Dear wikin

Thank you so much for your help.I have reformed my .h based on new conditions and I have turned ANA_VMIX off but the model is unstable too.
by javadbabagoli
Wed Dec 23, 2020 9:11 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

Re: blowing up error

Dear Kate Thank you so much for your cooperation. I have applied your suggestion and I have changed my upwelling.h. However, I have faced this error: CHECKDEFS - only one vertical closure scheme is allowed. Found Error: 05 Line: 1255 Source: ROMS/Utility/inp_par.F Found Error: 05 Line: 112 Source: ...
by javadbabagoli
Tue Dec 22, 2020 8:36 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

Re: blowing up error

Dear kate
Thank you so much for your response. I have another question in this case. As there is not GLS or LMD flags in my upwelling.h, I should copy this flag in cppdefs and add this flag in my upwelling.h like this:
#define LMD_MIXING
Or should I another action.
Please help me in this case
by javadbabagoli
Mon Dec 21, 2020 9:07 am
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

Re: blowing up error

Dear kate and hezi I try to run upwelling example and here is my upwelling.h file. I guess that the problem comes from my initial condition. Without initial condition, the model ran without any problem using ANA file. Surprisingly, when I apply my grid file, the minimum z grid and minimum volume are...
by javadbabagoli
Fri Dec 18, 2020 6:22 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: blowing up error
Replies: 15
Views: 2117

blowing up error

Dear users, I have faced blowing up when running a model based on my domain. I have made my all grid, initial, and forcing files. In the upwelling example, I added my input files and I started running the model. The model has faced blowing up after 5-time steps without any changing in upwelling.in(...
by javadbabagoli
Fri Dec 11, 2020 4:00 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Running error
Replies: 1
Views: 337

Running error

Dear users, I have made my grid and initial condition files. The model runs after applying both files. However, after applying the forcing files, I have faced the following error. To make forcing files, I have used decmwf2roms Matlab manuscript and my forcing files(13 files) are for one month from 1...
by javadbabagoli
Wed Nov 11, 2020 3:39 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Compiling error
Replies: 1
Views: 422

Compiling error

Dear users I have faced some problems when using parallel mode. I review all comments in this forum but I am not able to solve it. My system cannot find the directory; thus, I am not able to compile. I use build_roms.sh and I know that I should add some paths in my_build_paths.sh. I find the path o...
by javadbabagoli
Mon Nov 02, 2020 8:43 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: running error
Replies: 5
Views: 721

Re: running error

Dear Kate, To be honest, I am confused a little. Can you explain more. Should I use make clear in build_roms.sh? If yes,please address in this section of file. Excuse me. #-------------------------------------------------------------------------- # Compile. #-----------------------------------------...
by javadbabagoli
Mon Nov 02, 2020 8:02 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: running error
Replies: 5
Views: 721

Re: running error

Dear KATE, Thank you so much for your cooperation. Yes, I used my own grid file and Roms run without any problem. Then, I made my initial file and then I changed ANA_INI to undef in my upwelling.in as I tried to use my own ini_file which is named roms_ini.nc. After that, I compiled again and then ru...
by javadbabagoli
Mon Nov 02, 2020 7:16 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: running error
Replies: 5
Views: 721

running error

Dear users, I try to run ROMS for my test case. I have faced an error when applying my initial file. Firstly, I have changed define Ana_grid in my ocean.in to undef. Then I put my grid file. In this step, fortunately roms accept my file and the model run without any problem. However, when I use my i...
by javadbabagoli
Sat Oct 31, 2020 9:22 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: run error when applying forcing file
Replies: 7
Views: 1073

Re: run error when applying forcing file

Thank you so much Kate.
Yes there is one line.
To be honest, I do not understand exactly how to turn on flag. Can you correct my upwelling.h? I try to use smflux. Now i should use my own grid named roms_grd.nc and forcing files. How active them in upwelling.h?
please help me
by javadbabagoli
Sat Oct 31, 2020 8:43 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: run error when applying forcing file
Replies: 7
Views: 1073

Re: run error when applying forcing file

HI,
when it comes to your question, Here is my file. You mean that the error comes from ....h file?
by javadbabagoli
Sat Oct 31, 2020 5:33 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: run error when applying forcing file
Replies: 7
Views: 1073

run error when applying forcing file

Hi users, I have faced a FORTRAN runtime error in running time. Firstly, I made the grid for my region. The model run without any problem when applying my real grid. Then, I created my forcing file using d_ecmwf2roms script. I have defined 13 files in upwelling.in file and active smflux in upwelling...
by javadbabagoli
Fri Oct 23, 2020 9:13 am
Forum: User Applications
Topic: Forcing file
Replies: 1
Views: 638

Forcing file

Hi users I made my grid file for my region. Then I made forcing using d_ecmwf2roms. Now I have witnessed gom_cloud_era, gom_lwrad_era, gom_shflux_era ,…..files. My question is that what is the next step to make forcing file for Roms? Can Roms accept gom files as these files are based on long and la...
by javadbabagoli
Wed Sep 16, 2020 4:24 am
Forum: ROMS Bugs
Topic: error in nc_read
Replies: 0
Views: 482

error in nc_read

Dear users Thank you so much for your help. I have faced an error when using d_ecmwf2roms.m . I downloaded data from ECMWF and then I tried to use d_ecmwf2roms.m. I ran this code when checking line by line to detect error of this code in my system. The first time I have faced an error in line 396 b...
by javadbabagoli
Tue Sep 15, 2020 2:30 pm
Forum: ROMS Adjoint
Topic: How to use ECMWF product
Replies: 4
Views: 1288

Re: How to use ECMWF product

Dear wikin Thank you so much for your help. I learned many things and I did some steps with new strategies. I download data from ECMWF and then I tried to use d_ecmwf2roms.m. I ran this code when checking line by line to detect error of this code in my system. The first time I have faced an error in...
by javadbabagoli
Tue Sep 15, 2020 6:39 am
Forum: ROMS Adjoint
Topic: How to use ECMWF product
Replies: 4
Views: 1288

Re: How to use ECMWF product

Hello users, Thank you so much for your help. It means that I should download all of files http://apps.ecmwf.int/datasets/data/interim_full_daily/ and then put all of them in one folder. Then I should define direction to this folder. However, there are some questions in this case: 1- The d_ecmwf2rom...
by javadbabagoli
Mon Sep 14, 2020 1:57 pm
Forum: ROMS Adjoint
Topic: How to use ECMWF product
Replies: 4
Views: 1288

How to use ECMWF product

Dear users, I do not understand a point when making forcing. I try to use d_ecmwf2roms.m but I have a problem. Which of the following scenarios can be true? 1. When I run d_ecmwf2roms.m , these codes automatically download data from ECMWF and then convert to ROMS. Before that, I log in ECMWF. 2. Ini...
by javadbabagoli
Sun Sep 13, 2020 1:06 pm
Forum: ROMS Tools and Techniques
Topic: Error in matlab codes
Replies: 5
Views: 1748

Re: Error in matlab codes

Hello
I am new user of ROMS and Matlab. The version of my matlab is 2014a. What is solution? you mean i install new version of matlab?
by javadbabagoli
Sat Sep 12, 2020 7:41 pm
Forum: ROMS Tools and Techniques
Topic: Error in matlab codes
Replies: 5
Views: 1748

Re: Error in matlab codes

Hi, Thank you so much for your cooperation. Based on the previous comments, I do not understand how to do this Remove directories including netcdf functions added in matlab paths and call nc functions from the toolbox that is available in ROMS repository , please explain more. By the way,After chang...
by javadbabagoli
Sun Sep 06, 2020 6:23 pm
Forum: ROMS Tools and Techniques
Topic: Error in matlab codes
Replies: 5
Views: 1748

Error in matlab codes

I am a user of ROMS. I have faced an error to make forcing when using d_ecmwf2roms.m. I tested many methods to fix the following error; however, I am not able to fix this error. Please help me to solve this error. Error using fclose Invalid file identifier. Use fopen to generate a valid file identif...