Search found 13 matches

by cschultz
Thu Nov 20, 2014 3:14 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: inert passive tracer boundary not being read
Replies: 8
Views: 1925

Re: inert passive tracer boundary not being read

Thank you for the help, really appreciate it!
by cschultz
Tue Nov 18, 2014 5:14 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: inert passive tracer boundary not being read
Replies: 8
Views: 1925

Re: inert passive tracer boundary not being read

Thanks for the reply. I can't find the post with the solution, though, can anyone send me the link? Thanks again!
by cschultz
Fri Nov 14, 2014 8:26 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: inert passive tracer boundary not being read
Replies: 8
Views: 1925

Re: inert passive tracer boundary not being read

Hi Kate, I fixed my .in and the dye data is read, both at the boundary and at the surface. However, in both experiments (I ran boundary input and surface input separately), the concentrations get really unreasonable really fast. I am posting the average dye concentration at 5 and 300m for the 7th mo...
by cschultz
Fri Oct 24, 2014 10:16 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: inert passive tracer boundary not being read
Replies: 8
Views: 1925

inert passive tracer boundary not being read

Hi all, I'm having some trouble getting the boundaries for an inert passive tracer to work. I defined T_PASSIVE and ANA_BPFLUX, and changed NPT = 1 in the .in file. I provided initial conditions, dye_01_sflux and boundary conditions for the tracer. The initial condition and boundary are included in ...
by cschultz
Tue Oct 21, 2014 5:56 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: On inert passive tracers
Replies: 2
Views: 798

Re: On inert passive tracers

That was the problem indeed! My bad!

Thanks, Kate!
by cschultz
Mon Oct 20, 2014 9:46 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: On inert passive tracers
Replies: 2
Views: 798

On inert passive tracers

Hi everyone, I ran into a problem that I suspect has a simple solution (I just can't see it). I'm trying to set an inert passive tracer, so I define T_PASSIVE and ANA_PASSIVE, change Hout(inert) = T on the .in, and make sure it's finding the changes in ana_passive.h. However, when I run my simulatio...
by cschultz
Fri Jun 10, 2011 2:35 pm
Forum: ROMS Problems
Topic: Problems with time
Replies: 0
Views: 775

Problems with time

Dear everyone, I will try to make the story short...We are working on a computer with limited space and time to run the jobs, so we made a script to run several years with restart every month. We "echoed" everything to see if the time steps are being caclulated right for all months, and it is (ex. i...
by cschultz
Fri May 06, 2011 3:33 pm
Forum: ROMS Discussion
Topic: Problem with horizontal viscosity
Replies: 0
Views: 787

Problem with horizontal viscosity

Hi everyone! I am doing a simulation of the Brasil_malvinas Confluence, and I'm having some small problems (I guess that's an advance, already). The high temperatures from the Brasil current extends further south in my output then it is observed on my forcing files, and there are also some eddies th...
by cschultz
Fri Feb 04, 2011 5:23 pm
Forum: ROMS Problems
Topic: Problems with time steps (model time exceeding forcing time)
Replies: 2
Views: 1141

Re: Problems with time steps (model time exceeding forcing t

That's right, Kate, thank you very much!
by cschultz
Thu Feb 03, 2011 6:32 pm
Forum: ROMS Problems
Topic: Problems with time steps (model time exceeding forcing time)
Replies: 2
Views: 1141

Problems with time steps (model time exceeding forcing time)

Hi everyone, I am doing a run for 2 years (2003-2004), and my inputs range from dec-2002 to jan-2005. Still, it runs one year and then I get the following message for all the atmospheric forcings (bulk): SET_2DFLD - current model time exceeds ending value for variable: Tair TDAYS = 1461.0104 Data Tm...
by cschultz
Tue Nov 09, 2010 7:40 pm
Forum: ROMS Ecosystem
Topic: NO3_sflux error
Replies: 2
Views: 2619

NO3_sflux error

Hello everyone! I tried to run the Fennel model today but I keep getting the following error: GET_2DFLD - unable to find requested variable: NO3_sflux in files: ../Data/roms_blk_pair_teste1.nc ../Data/roms_blk_lwrad_teste1.nc ../Data/roms_blk_qair_teste1.nc ../Data/roms_blk_rain_teste1.nc ../Data/ro...
by cschultz
Mon Jan 25, 2010 6:24 pm
Forum: ROMS Ecosystem
Topic: Biotoy testcase error
Replies: 4
Views: 3221

Re: Biotoy testcase error

I tried changing the ocean_time on the old file and also tried running with the new file. They both worked just fine! Thank you very much!
by cschultz
Thu Jan 21, 2010 2:48 pm
Forum: ROMS Ecosystem
Topic: Biotoy testcase error
Replies: 4
Views: 3221

Biotoy testcase error

Hi everyone! I`m trying to run the biotoy testcase anda what I did was set the ocean_bio_toy.in file to use: ! Input NetCDF file names, [1:Ngrids]. GRDNAME == /Users/cristinaschultz/ROMS/biotoy_grd.nc ININAME == /Users/cristinaschultz/ROMS/biotoy_ini_fasham.nc ITLNAME == /dev/null IRPNAME == /dev/nu...